cainii eutanasiati

Обсуждаем деятельность нашей организации
Discutam activitatile organizatiei

cainii eutanasiati

Mesajde eer4 » Mie Feb 03, 2010 3:35 pm

Nu stiu daca s-a mai scris despre asta, dar e groaznic ce fac autoritatile noastre... poate organizam ceva? un protest, sau alt gen de actiune...
poate stie cineva organizatii europene pentru protectia animalelor ce pot fi contactate?
eer4

Re: cainii eutanasiati

Mesajde Лена » Mie Feb 03, 2010 5:07 pm

а что случилось?
Лена

Mesajde eer4 » Mie Feb 03, 2010 7:11 pm

toti cainii vagabonzi sunt ucisi, o parte sunt sterilizati, dar ideea e ca sa procedeze cum au facut in Bucuresti ceva timp in urma...
eer4

Mesajde Лена » Joi Feb 04, 2010 11:06 am

И что сделали в Бухаресте?
И что ты предлагаешь сделать?
Лена

Mesajde Panteriusea » Joi Feb 04, 2010 6:37 pm

Ребята, могу написать о том, с чем столкнулась лично.
Некоторое время назад я была членом организации по защите прав животных "Алга" и знаю не понаслышке о её деятельности. И протесты писались, и митинги устраивались, и на гицеловку ездили, и благотворительный концерт устраивали, и переговоры с правительством вели. И ни к чему это не привело.
Когда господин Киртоака стал примаром, он лично беседовал с лидером "Алги" и обещал запретить убийство бездомных животных и внедрение системы по гуманному регулированнию численности бездомных животных. Первое обещание он выполнил, собак более года никто не трогал, а вот на второе то ли денег не хватило, то ли желания, то ли ещё чего. А результатом было то, что животные расплодились и от голода и холода начали нападать на людей. Результат: было принято точно такое же решение, как улаживали эту проблему при правлении коммунистов. Эвтаназия конечно же только на бумажках, в реальности же идут в ход угарный газ, дубинки и прочие "гуманные" методы.
Из организации я ушла. Не буду перечислять все причины, скажу лишь одно. Протесты ничего не дадут и обращения в международные организации тоже. Всем плевать. Никто не хочет соваться в страну, где чуть что, могут куском котельца по голове долбануть. А у правительства нынче более важные проблемы, они же места до сих пор не поделили.
Imagine
Panteriusea

Mesajde eer4 » Vin Feb 05, 2010 8:40 pm

Panteriusea, din ce zici tu, rezulta ca nu mai tre sa promovam nimic, inclusiv vegetarianismul
Solutii sunt, daca oamenilor le-ar pasa. A fost propusa ideea ca un oarecare % din salariu sa fie alocat pt solutionarea problemelor de acest gen. Sau ca fiecare bloc de locuit sa adune o suma minima, sa ingradeasca un spatiu pt caini si sa aiba griji de cativa macar.
Organizatiile internationale de asemenea dau bani, daca vad ca lumea e interesata de solutionarea problemei si nu de spalarea banilor (ceea ce din pacate, multe ONG-uri fac in Moldova). Am auzit ca a fost o incercare din partea unei organizatii din Romania sa investeasca in sterilizarea lor, dar dupa ce au fost introduse vize pentru romani, proiectul a fost intrerupt.
Eu cred ca optiuni sunt, dar vointa nu este... mai ales ca tot noi suntem responsabili ca acesti caini exista.
Nu prea cunosc ce organizatii la noi lupta pt drepturile animalelor, indirect asta ar fi Org. ecologice, Uvem inclusiv, deoarece sunt putine, am putea sa ne unim eforturile...
eer4

Mesajde Лена » Vin Feb 05, 2010 10:42 pm

Предлагаю поставить этот вопрос на повестку дня на следующей встрече
Лена

Mesajde Panteriusea » Sâm Feb 06, 2010 9:01 am

eer4 scrie:Panteriusea, din ce zici tu, rezulta ca nu mai tre sa promovam nimic, inclusiv vegetarianismul
Solutii sunt, daca oamenilor le-ar pasa. A fost propusa ideea ca un oarecare % din salariu sa fie alocat pt solutionarea problemelor de acest gen. Sau ca fiecare bloc de locuit sa adune o suma minima, sa ingradeasca un spatiu pt caini si sa aiba griji de cativa macar.
Organizatiile internationale de asemenea dau bani, daca vad ca lumea e interesata de solutionarea problemei si nu de spalarea banilor (ceea ce din pacate, multe ONG-uri fac in Moldova). Am auzit ca a fost o incercare din partea unei organizatii din Romania sa investeasca in sterilizarea lor, dar dupa ce au fost introduse vize pentru romani, proiectul a fost intrerupt.
Eu cred ca optiuni sunt, dar vointa nu este... mai ales ca tot noi suntem responsabili ca acesti caini exista.
Nu prea cunosc ce organizatii la noi lupta pt drepturile animalelor, indirect asta ar fi Org. ecologice, Uvem inclusiv, deoarece sunt putine, am putea sa ne unim eforturile...

Eu nu zic ca nu trebuie de facut nimic. Eu v-am povestit aceea, prin ce am trecut personal, cum am luptat si ce rezultate am avut. Si asta tot in mai mult de un an de zile! Rezultat: nici o schimbare!!! ONG-urile nu sunt capabile sa faca nimic fara ca conducerea sa aprobe vreo implemetare. % de care zici tu deja se stringe, astea sunt si impozitele pe care le platim. Pentru solutionarea problemei animalelor maidaneze anual se aloca 1,5 millioane de lei! Unde se duc? Asta e o alta intrebare. Si clar lucru ca vin din buzunarii nostri, ai cetatenilor.
Da, afost inceputa o campanie de sterilizare. Stiti citi ciini sunt sterilizati saptaminal? Sapte!!! 7 din 30 000 care sunt in Chisinau! Asta e o solutie? Insa conducerea considera ca da, ca a rezolvat problema.
Apropo, au fost si austrieci aici la noi, au incercat ei sa solutioneze problema data, s-au apucat de sterilizare, s-a vorbit la stiri despre asta, si...? Asa cum s-a inceput, asa si s-a terminat. Austriecii au plecat si situatia nu s-a schimbat.
Vointa trebuie, sunt deacord. Insa eu am vazut lucrurile pe dinauntru. Stiu ce oameni activeaza in ONG-urile respective, au vointa, insa nu prea rationament. Nu e deajuns sa doresti sa schimbi ceva, mai trebuie si sa stii cum sa o faci. Din pacate, majoritatea luptatorilor pentru drepturile animalelor la noi in Moldova sunt mai degraba fanatici, decit strategi. Iar pentru a solutiona problema la nivel de stat este necesar si fii anume strateg!
Nu e destul sa faci un spatiu ingradit in ograzile caselor pentru ciini. Problema nu se va solutiona.
1) vor fi multi oameni impotriva, fiindca din pacate avem mai multi neiubitori de animale, decit iubitori.
2) ciinii respectivi ar trebui sterilizati si vaccinati, iar uneori si tratati. De unde bani? Vointa si dragostea pentru animale nu face bani.
3) Bine, vreo 4-5 ciini la bloc vor avea o viata cit de cit mai buna, iar restul? 30 000 de ciini!!! Pentru toti spatiu n-o sa ajunga! Ce facem cu restul?

PS: Referitor la vegetarianism. Incercind sa schimb lumea, am simtit pe pielea mea ceea ce se spune in expresia "Daca vrei sa schimbi lumea, incepe de la tine insuti", ceea ce si fac la momentul actual.
Imagine
Panteriusea

Mesajde eer4 » Joi Feb 11, 2010 9:02 am

nu stiu despre ce % zici ca deja se strang, impozitele din salariu pana acum nu cred ca sunt utilizate pt protectia animalelor. Eu ziceam ca am auzit de ideea de a aloca 2% din salariu exclusiv pentru asta.
iata si primele initiative, pe care unii le fac
http://senin.ladyclub.md/2010/02/10/con ... le-mortii/

cred ca am putea sa ne alaturam, intr-un mod sau altul.....
eer4

Mesajde Panteriusea » Vin Feb 12, 2010 5:23 pm

Da, initiativa e buna, eu personal is gata sa dau si 5, si 10%. Insa nu este garantie, ca si banii acestia se vor duce pentru rezolvarea problemei.
Interesant link, ma bucura ca mai sunt oameni preocupati de problema animalelor maidaneze. Nu stiu cum de Alga nu i-a contactat inca, fiindca din cite cunosc, asta e cea mai progresista ONG la momentul actual din Moldova.
Imagine
Panteriusea

Mesajde Bundy » Sâm Feb 13, 2010 10:31 am

Pot sa incerc sa deschid o petitie pentru cauza data adresata d.Chirtoaca principalul sa stringem cit mai multe semnaturi
Om Mani Padme Hum
Bundy

Locaţie: Moldova,Chisinau,Codru

Mesajde Senin » Lun Feb 15, 2010 5:46 am

Salut dragii mei,

Google Analytics ;) mi-a zis că aţi trecut prin casa mea virtuală - wwww.senin.ladyclub.md - şi astfel v-am găsit pe net. Interesant ONG aţi creat, mi-ar place să ne cunoaştem. Sunt Secretarul Consiliului Naţional al ONG din Moldova - http://www.consiliulong.md - vă pot explica care este ideea "2 la sută", dar puteţi să vedeţi şi pe net cum funcţionează legea 2 % în România. În R.Moldova suntem încă în discuţii cu Guvernul şi pentru că e criză va dura un timp.

Cât priveşte "Alga", evident - colaborăm cu ei, după ce definitivăm câteva produse concrete o să le transmitem lor rezultatul muncii noastre. Ne găsiţi aici: http://www.facebook.com/group.php?gid=2 ... 500&ref=ts

Gânduri senine, Antoniţa Fonari

P.S. Au fost scrise deja câteva petiţii, veniţi în grupul de pe Facebook şi vă povestim...
Senin

Mesajde Bundy » Mie Feb 17, 2010 5:43 am

Cine stie engleza la perfectie rog sami ajutati as vrea sa deschid o petitie (citeva zile situl nu lucra) dar sa ma exprim corect. Eu stiu engleza dar nu la perfectie si nu as vrea sa par incult asa ca cine o stie rog sa ajutati tema Cinii vagabonzi si exterminarea lor!
Multumesc anticipat
Om Mani Padme Hum
Bundy

Mesajde Sempai » Sâm Feb 20, 2010 8:18 pm

Bundy, eu nu o stiu chiar la perfectie dar am oleaca de experienta in scrierea articolelor in engleza.
Веганство может быть радикальным только в мире где тирания является нормой.
Nutrients in Vegan Food
Sempai
Site Admin

Mesajde Bundy » Dum Feb 21, 2010 5:15 pm

Petitia deamu exista si sint peste 1500 de voturi...

http://www.thepetitionsite.com/2/stop-m ... in-moldova
Om Mani Padme Hum
Bundy

Mesajde TatianaC » Lun Feb 22, 2010 9:03 am

"Apel în apărarea maidanezilor din Chişinău
Avem nevoie de semnătura ta, pentru a ne opune deciziei anunţate de către autorităţile municipale din Chişinău pe data de 1 februarie 2010 de a folosi metoda „eutanasierii” pentru reducerea numărului de maidanezi din municipiu. Maidanezii capturaţi, dacă nu sunt adoptaţi în decurs de 10 zile, sunt omorâţi. Autorităţile municipale, până în prezent, nu au elaborat o concepţie clară şi judicioasă privind soluţionarea problemei maidanezilor din Chişinău.
Pledăm pentru aplicarea unor metode civilizate, ca sterilizarea câinilor şi construirea unor adăposturi pentru aceştia. Acceptăm eutanasierea câinilor doar in cazul depistării unor boli grave şi incurabile, şi doar în cadrul unor clinici veterinare specializate.
Semnând acest document, susţii găsirea unor soluţii rezonabile şi umane pentru această problemă."

Cine doreste sa semneze imi scrieti va rog la tc[*at*]tc[*dot*]md si va expediez apelul pentru a fi semnat.
TatianaC

Mesajde eer4 » Mie Feb 24, 2010 11:22 am

Persoanele interesate de identificarea unei solutii umane pentru problema cainilor comunitari sunt invitate sa se aboneze la grupul yahoo pentru discutii. Trimiteti un mesaj email la adresa: savedogs-moldova-subscribe@yahoogroups.com Si confirmati abonarea. Transmiteti informatia la cei interesati.
eer4

Mesajde Лена » Lun Mar 01, 2010 4:36 pm

Ребята, вы знаете, что оказывается решение истреблять собак было подкреплено тем, что они насмерть загрызли ребенка...
тут все очень сложно
Лена

Mesajde Bundy » Lun Mar 01, 2010 5:17 pm

Лена есть собаки которые больны и очень агрессивны вот их по моему мнению и надо усыплять но их мало, а наши власти берут всех подряд и уничтожают это не правельно
Bundy

Mesajde TatianaC » Joi Mar 25, 2010 8:48 pm

In continuarea temei animalelor fara adopost - Cine doreste sa adopte un animal de companie puteti sa o faceti aici: http://www.adoptiianimale.md
Scrieti-ne la info@adoptiianimale.md
TatianaC

Înapoi la Деятельность | Activitati